ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Oreo cream

Predivna Oreo krema upotpunjena sa limu sećerom koji daje notu kiselkosti,a keks slatkocu.Spoj je savrsen za čisti uzitak!

Za 2 čase:
8 oreo keksića
1 dl vrhnja za slag
2velike žlice čvrstog jogurta
2velike žlice creme cheese
1 čep arome vanilije
1limun sećer ili soka od 1 limuna
Preljev:
domaći čokoladni preljev









Priprema:
Oreo kekse samljeti sitno.Pomjesati jogurt,krem sir i vrhnje za slag,dodati aromu vanilije i limu secer pa sve mikserom miksati zajedno.Na kraju umjesati 2 male kasike oreo keksa.U 2 čase staviti po malo keksa oreo,pa kremu,opet keks i zavrsiti kremom.Preliti čokoladnom preljevom.


 Oreo crema

Dodaj naslov






petak, 5. travnja 2013.

Nektarina desert u časi

Odličan brzinski deswrt za vruće ljetne dane..






Sastojci za 2 čase:

2 netarine
1dl soka od naranče(juice)
50 gr krem namaza
6malih žlica jogurta čvrstog
1 dl vrhnja za slag
arome vanilije
2žlice sećera u prahu
4 žlice ljesnjaka mljevenih
2žlice badema mljevenih





Nektarine oguliti isjeći ih na komadiće pa staviti u blender sa sokom od naranče i blendati dok se ne napravi kasica.
Vrhnje za slag umutiti dodati mu sećer i aromu vanilije.Kad smo izmutitli dodati krem namaz i jogurt.Sve ljepo sjediniti.
U 2 čase rasporediti slag pa po 2 kasike ljesnjaka pa kasu od nektarina i na vrh posuti bademima.Ohladiti pa posluziti.



srijeda, 3. travnja 2013.

Proljetna torta sa jagodama

Proljeće me prvo asocira na jagode i sve moguće kombinacije sa njima.Lagane kreme,keks podloge i naravno u kombinaciji sa jagodama.Tako je nastala i ova lagana torta pod nazivom" Proljetna"

Sastojci:(za kalup 24cm)
300gr degestive keksa
160gr maslaca

300gr jagoda

Krema:
220gr kondenziranog mljeka(zaslađeno)
100gr krem namaza(philadelfia)
500ml vrhnja za slag
1/2 kasike želazine3 kasike vode
2čepa arome vanilije

mljveni ljesnjaci

Priprema:
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.

Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.


Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Žealatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.






Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.

















utorak, 2. travnja 2013.

Rižoto sa tikvicama i kozicama

Ukusno i jednostavno-rižoto sa kozicama i rižom.

Sastojci:
2dl riže
1 luk
1 tikvica
300gr kozica(zaleđene ili svježe)
maslinovo ulje
sol,papar
1dl bjelog vina
1 kasika maslaca
persina
2dl paradajiz sosa



Na maslinovo ulje dodati sitno sjeckani luk pa prodinstati.Tikvicu narezati na manje komadiće pa dodati na luk.Kozice ako su zaleđene odlediti pa i njih dodati da se dinstaju.Sve podliti sa vinom pa dinstati oko5-10 min.Dodati paradajiz soso i začine.Podliti sa malo vode da ne zagori po potrebi.
U posebnu serpu skuhati u slanoj vodi rižu do pola,pa je dodati sa tikvicama i kozicama,podliti vodom i na laganoj vatri kuhati sve do kraja da se riža skuha.Na kraju dodati kasiku maslaca i sve dobro izmjesati.


ponedjeljak, 1. travnja 2013.

Proljetna salata

Odlicna i osvježavajuća salata,moze biti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Sastojci:
3rajčice manje
pola krastavca
1 zelena salata
saka rikole
2 kuhana jaja
400 gr graha mjesanog(iz konzerve)
maslinovo ulje
sol

Izrezati rajčicu,zelenu salatu,krastavce na manje komade.Grah procjediti iz konzerve pa dodati u ostalu salatu.Rikolu oprati pa dodati u zdjelu.Jaja skuhati tvrdo pa dodati narezano na kolutice u salatu.Politi sa maslinovim uljem i posoliti.

Poslužiti uz glavno jelo ili kao hladno predjelo.


Print Friendly and PDF