petak, 19. travnja 2013.

Galette sa jagodama,krem sirom i bademima

Predivan spoj okusa,sa hrskavom podlogom,krem punjenje i na kraju savrsene jagode i bademi.Okus koji će vas oduseviti!

Sastojci

  • 210gr brasna
  • 1/2kasikice praska za pecivo
  • 100gr maslaca(hladnog)
  • 1 jaje
  •  limunova korica
  • 1kasikica vanilija sećera
  • 3-4kasike vode( ledene)
  • Nadjev:
  • 100gr philadelphia sira
  • 2kasike vrhnja za slag
  • 1/2 limuna soka
  • 2kasike sećera
  • 1kasikica vanilija paste ili bourbon vanilija
  • Voćni nadjev:
  • 400gr jagoda
  • 3kasike meda
  • 1 vanilija
  • 1kasika brasna
  • 2kasike sećera
  • 1/2limuna soka
  • 2kasike badema (u listićima)
  • Za premazati:
  • 1 jaje
  • badema u listićima

  •  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za tijesto:
      U veću posudu pomjesati brasno,prasak za pecivo pa dodati na komadiće izrezan maslac,jaje ,limu koricu i vaniliju.Sve kasikom izmjesati pa dodati vodu.Sad rukama izmjesati smjesu da se svi sastoji ljepo spoje i napraviti kiglu od tjesta.Zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider dok pravimo nadjeve.
    2. 2
      Za nadjev od sira:
      Pomjesati sir,limu sok i vrhnje pa sve kasikom dobro sjediniti,dodati secer i vanilija pastu ili vanilija secer(aromu vanilije).
    3. 3
      Jagode oprati pa ih narezati na kolutove.Preliti ih limun sokom,medom.Dodati sećer i vaniliju.Ostaviti malo da stoji dok puste sok.Pa onda umjesati kasiku brasna,lagano izmjesati da se ljepo spoji,pa dodati bademe u listicima ili grubo sjeckane.Ako ima previse soka izliti iz posude.
    4. 4
      Tjesto staviti na pobrasnjenu podlogu i razvaljati ga u tanji krug promjera oko prilike 30cm.Prebaciti ga na papir za pečenje premazati krem nadjevom al odmaknuti od krajeva ne čitavo mazati.Sad staviti jagode po krem nadjevu,ljepo ih rasporediti.Krajeve presaviti preko jagoda.
      Premazati ih jajetom i posuti bademima.
    5. 5
      Peći u urijanoj pećnici na 180C oko 20-25 min.dok ne porumeni.
      Ohladiti i poslužiti!

    Posluživanje

    Količinu sećera možete prilagoditi po sebi,ako volite slađe povećajte.
    Možete poslužiti uz sladoled od vanilije!

ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Muesli granola







Sastojci

  • 180gr zobenih pahuljica
  • 50gr ljesnjaka grubo sjeckanih
  • 50gr badema grubo sjeckanih
  • 20gr oraha grubo sjeckanih
  • 50 gr suhog voca(grožđica)
  • 3kasike meda
  • 3kasike vode
  • 1rebročokolade grubo sjeckane
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Uključiti pećnicu na 150C.Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.
      Orahe,bademe i ljesnjake nasjeckati grubo ili ih nožem prepoloviti na pola ili trećine.Dodati im pahuljice i sve dobro izmjesati.Pomjesati med i vodu pa sve dobro izmjesati.Rasporediti po plehu i staviti u pećnicu na 15-20min.Kad se ohladi dodati grožđice i čokoladu.




      Čuvati u stalnenim teglicama.




    Posluživanje

    Možete dodati suho voće po želji,čokoladu i ne morate.







nedjelja, 14. travnja 2013.

Smoothie sa jagodama

Obozavam smoothie,ovo je jos jedan jednostavni u nizu koje sebi pravim.

Sastojci:
2dl zaleđenih jagoda
3dl mljeka
3kasike jogurta(gustog)
1kasikica cimeta




Priprema:
Jagode pomjesati sa mljekom pa ih izmiksati stapnim mikserom,zatim dodati jogurt i cimet.Jos kratko miksati.Ja nisam dodavala sećera a vi po želji dodajte ako volite slatko ili meda.

subota, 13. travnja 2013.

Ljena pita sa jabukama

Predivna i lagana pita.Jabuke inače obozavam u svim mogućim kombinacijama.Uz dodatak oraha,cimeta i vanilije predivna pita.

Sastojci

  •   biskvit:
  •  3 jaja
  •  1 casa od jogurta secera
  •  1  jogurt(2dl)
  •  1 casa od jogurta ulja
  •  2 case od jogurta brasna
  •  1 vanilija secer
  •  1 prasak za pecivo
  •   fil:
  •  5-6  jabuka
  •  2-3 kasike ulja
  •  2-3 kasike griza
  •   secera po zelji
  •  1-2kasike cimeta
  •  100gr grubo sjeckanih oraha 
  •  

     

     

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    20 min
    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Umutiti jaja i sećer pa dodavati ostale sastojke redom.Sve ljepo izmiksati pa pola smjese usuti u tepsiju i staviti da se zapeče odnosno uhvati korica oko 5-10 min.Peče se na 180C.

    2. 2
      Za to vrijem dok se polovica biskvita peče izdinstati jabuke na ulju koje smo prethodno ogulili i narendali  i dodati ostale sastojke.Mozete dodati od začina sta volite.
      Kad se uhvatila korica istresti jabuke na bisvit pa preliti ostatkom smjese i staviti da se peče do kraja dok ljepo ne porumeni oko 20min.

    Posluživanje

    Pečenu pitu ohladiti posuti sećerom u prahu.


      

petak, 12. travnja 2013.

Zapečene palaćinke sa svježim sirom i spinatom

Predivne slane palaćinke koje se mogu puniti i sa piletinom,ameni omiljene su sa spinatom i sirom.


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •   Za palaćinke(7 palaćika velikih):
  •  300ml mineralne vode
  •  200ml  mlijeka
  •    soli
  •  1 jaje
  •  14 kasika brasna
  •   Za punjenje:
  •  500gr  svježeg sira
  •  2,5dl spinata zaleđenog
  •  1 jaje
  •   sol,papar
  •  2kasike sira rendanog
  •   Za punjenje od piletine:
  •  2velika fileta
  •  4-5 gljiva
  •   sol,papar,ulje
  •   Besamel sos:
  •  40gr maslaca
  •  1kasika brasna
  •  300ml vrhnja za kuhanje
  •   muskati orasćić,papar
  •  1kasika  parmezana
  •   za posipat:
  •  oko 100gr sira rendanog 
  •  

     

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Z palaćinke razmutiti jaja pa dodati brasno i soli i sve izmjesati u kompaktnu smjesu za palaćinke.Ugrijatiulje na tavi pa peći palaćinke.


    2. Za nadjev od sira odmrznuti spinat pa dodati sireve,jaje posoliti popapriti po zelji i sve dobro izmjesati.
      Ako radite sa piletinom,piletinu narezati na sitno i gljive i dinstati na ulju.
    3. 3
      Za besamel otopiti maslac pa dodati brasno dobro izmjesati pa zaliti vrhnjem.Popapriti i dodati muskati orasčić.Kuhati na laganoj vatri dok provrije uz stalno mjesanje da nebi zagorilo.
    4. 4


      Na svaku palaćinku staviti po malo fila urolati ih pa stavljati u vatrostalnu posudu jednu do druge.Na kraju ih zarezati po sredini da se dobije 14 manjih palaćinki.Zaliti ih besamelom i posuti sirom.
      Peći ih u ugrijanoj pećnici na 200C oko 15-20 min dok ne porumene.

    Posluživanje

    Poslužiti uz salatu!


     
Print Friendly and PDF