srijeda, 24. travnja 2013.

Spanak sendvić tostiran u tavi

Preljep jutarnji obrok,lagano,kremasto i ukusno.

Sastojci

  • 8 snita kruha
  • 1 žlica maslaca
  • 1žličica česnjaka
  • 1 žlica brasan
  • 1dl  mljeka
  • 1 puna žlica krem sira(philadelphia)
  • oko 30gr mozzarele sitno narezane
  • 1 žlica parmezana narendanog
  • papra,muskatni orasćić
  • 2 žlice jogurta
  • 1 dl spanaka(zaleženog)
  •  

     

     

     

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Spanak odmrznuti pa vodu iscjediti.
      U manjoj serpici otopiti maslac pa dodati česnjak(ja nisam) promjesati i kuhati oko2 min.Umutiti brasno i dobro izmjesati pa dodati u maslac i zaliti mljekom sve ljepo sjediniti i kuhati oko 1 min.
      Dodati krem sir,mozzarelu i parmezani i mjesati dok se ne otopi.Popapriti sve zajedno i dodati po želji i muskatnog orasćića(ja jesam).Na kraju dodati spanak i jogurt sve dobro izmjesati i kuhati1-2 min.
    2. 2
      Na snitu kruha staviti 1-2 kasike smjese pa poklopiti sa drugom snitom ,paziti da ne curi.
      Na tavu staviti maslaca i staviti snite da se tostiraju sa jedne i druge strane dok porumene.

utorak, 23. travnja 2013.

Nježna rolada sa ananasom i kremom od vanilije

Jedna nježna rolada koja se topi u ustima.Krema od vanilije i ananas punjenje.Nadam se da će se dopasti i vama!



Sastojci:
6 bjelanjaka
1/2 kasikice creame of tartar
4 žumanjka
4kasike sećera smeđeg
1 kasikica vanilija paste
6 kasika ulja
6 kasika mljeka(hladnog)
6 kasika brasna
1/2 kasikice praska za pecivo



Krema:
 2 kreme od vanilije za torte
250 ml mljeka
300 gr ananasa
kokosa za posipanje
bademi u listićima za dekoraciju




Priprema:

 Umutiti bjelanjca u čvrst snjeg sa creame of tartar ili sa malo soli ako nemate cream.
Posebno mutiti sećer i žumanjke i vanilija pastu dok smjesa ne pobjeli,par minuta.Dodati ulje,mljeko pa jos kratko mutiti.Na kraju dodati brasno sa praskom za pecivo i umutiti da se smjesa ujednači.Na kraju ručno umjesati bjelanca.
Izliti u veliki pleh na papir za pečenje i peći na 180C oko 10 min.dok lagano porumeni,provjeriti čačkalicom dali je pečeno.
Vruć biskvit urolati zajedno sa papirom par pinuta pa odviti lagano i skinuti papir.
Umotati ga u kuhinjsku krpu koju smo posuli kristal sećerom i ostaviti da se ohladi.
Za kremu u hladno mljeko dodati prah iz kesice i mutiti.Hladan biskvit odrolati premazati sa kremom,pa na početak staviti sitno sjeckani ananasi urolati sve skupa.Premazati ostatkom kreme.
Ukrasiti bademima u listićima i posuti kokosom.







Rolnice ok kruha sa sirom(tostirane)

Brzinski doručak ili kao zalogajčići za party.

Sastojci:
kruh za tost (meki)
sir za tost
ulja

Priprema:
Izrezati koru od kruha i samo uzeti sredinu onaj meki dio.
Uzeti oklagiju i lagano rastanjiti sredinu kruha.Na svaki komad kruha dodati snitu sira,pa urolati i ako je potrebno čačkalicom zakačiti.
Na tavi ugrijati malo ulja i sa svake strane zapeći malo kruh i sa lopaticom malo stisnuti dok se peče da se ljepo porumeni.
Poslužiti uz jogurt,salatu po želji!



ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Pina Colada Milkshake

Predivan milkshake ,okus koji osvaja.

 

Sastojci

  • 3koluta ananasa(ili 2dl sitno sjeckanog)
  • 2dl mljeka
  • 0,5dl vrhnja za slag
  • 1kasika kokosa
  • 1čep ruma
  • kokos za posipanje(po želji)
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U blender staviti ananas isjeckan i ocjeđen od soka pa dodati mljeko,vrhnje za slag ,rum i kokos.Sve kratko izmiksati dok se spoje svi sastojci.Usutiu čase i poslužiti odmah sa ledom po želji i malo kokosa posuti po vrhu.

Posluživanje

Možete umijesto običnog mljeka staviti i kokos mljeko i onda ne stavljati kokos.Umjesato vrhnja za slag možete dodati 1-2 kugle sladoleda od vanilije.Ovaj milkshake je malo gusći pa možete dodati i malo vise mljeka.
Uživajte u okusu!!!

petak, 19. travnja 2013.

Galette sa jagodama,krem sirom i bademima

Predivan spoj okusa,sa hrskavom podlogom,krem punjenje i na kraju savrsene jagode i bademi.Okus koji će vas oduseviti!

Sastojci

  • 210gr brasna
  • 1/2kasikice praska za pecivo
  • 100gr maslaca(hladnog)
  • 1 jaje
  •  limunova korica
  • 1kasikica vanilija sećera
  • 3-4kasike vode( ledene)
  • Nadjev:
  • 100gr philadelphia sira
  • 2kasike vrhnja za slag
  • 1/2 limuna soka
  • 2kasike sećera
  • 1kasikica vanilija paste ili bourbon vanilija
  • Voćni nadjev:
  • 400gr jagoda
  • 3kasike meda
  • 1 vanilija
  • 1kasika brasna
  • 2kasike sećera
  • 1/2limuna soka
  • 2kasike badema (u listićima)
  • Za premazati:
  • 1 jaje
  • badema u listićima

  •  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za tijesto:
      U veću posudu pomjesati brasno,prasak za pecivo pa dodati na komadiće izrezan maslac,jaje ,limu koricu i vaniliju.Sve kasikom izmjesati pa dodati vodu.Sad rukama izmjesati smjesu da se svi sastoji ljepo spoje i napraviti kiglu od tjesta.Zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider dok pravimo nadjeve.
    2. 2
      Za nadjev od sira:
      Pomjesati sir,limu sok i vrhnje pa sve kasikom dobro sjediniti,dodati secer i vanilija pastu ili vanilija secer(aromu vanilije).
    3. 3
      Jagode oprati pa ih narezati na kolutove.Preliti ih limun sokom,medom.Dodati sećer i vaniliju.Ostaviti malo da stoji dok puste sok.Pa onda umjesati kasiku brasna,lagano izmjesati da se ljepo spoji,pa dodati bademe u listicima ili grubo sjeckane.Ako ima previse soka izliti iz posude.
    4. 4
      Tjesto staviti na pobrasnjenu podlogu i razvaljati ga u tanji krug promjera oko prilike 30cm.Prebaciti ga na papir za pečenje premazati krem nadjevom al odmaknuti od krajeva ne čitavo mazati.Sad staviti jagode po krem nadjevu,ljepo ih rasporediti.Krajeve presaviti preko jagoda.
      Premazati ih jajetom i posuti bademima.
    5. 5
      Peći u urijanoj pećnici na 180C oko 20-25 min.dok ne porumeni.
      Ohladiti i poslužiti!

    Posluživanje

    Količinu sećera možete prilagoditi po sebi,ako volite slađe povećajte.
    Možete poslužiti uz sladoled od vanilije!

Print Friendly and PDF