subota, 15. lipnja 2013.

Čokoladna torta

Jednostavna čokoladna bomba

Sastojci

  •  150gr margarina ili maslaca
  •  2dcl brasna
  •  2dcl sećera
  •  1dcl kakaa
  •  2 jaja
  •  1 vanilija secer
  •   Ganache krema:
  •  2dl vrhnja za slag
  •  200gr čokolade za kuhanje
  •  

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Jednostavno
  1. Otopiti margarin pa dodati brasno, secer, kakao i vaniliju, na kraju umjesati  jedno po jedno jaje.Sve dobro izmiksati i staviti u kalup(26cm).Smjesa ce biti malo gusta pa je rasporediti sa kasikom…staviti biskvit da se pece 20 min na 175C.Dok se biskvit pece staviti vrhnje da se zagrije na laganoj vatri i staviti izmrvljenu cokoladu i mjesati dok se ne izjednaci.Kad je biskvit gotov(provjeriti cackalicom)izliti ganache po biskvitu i ostaviti da se ohlade oko 2 sata

Posluživanje

Moze se posluziti sa slagom...ukrasiti po zelji..
Ovo je prava cokoladna bomba uvjerite se sami:)

srijeda, 12. lipnja 2013.

Sok od zove(bazge)

Meni najdraže ljetno piće!Malo blaža verzija ne preslatka i meni najdraža.

Sastojci

  •  32 cveta zove
  •  5 l vode
  •  2,5kg sećera
  •  4 limuntosa


Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Cvjetove zove NE PRATI,staviti ih u veću posudu ili serpu i preliti sa hladnom vodom promjesati ,poklopiti i ostaviti 24h da stoji.Povremeno mjesati.


    Nakon 24h procjediti kroz cjedaljku na koju smo stavili gazu i usuti sećer i limuntose i dobro promjesati.Ostaviti jos oko 12h da stoji uz mjesanje malo česće.
    Procjediti ponovno kad se sećer otopio i usuti u boce.

Posluživanje

Možete puniti u manje plastične boje i zalediti i po potrebi odmrznuti.




ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

Kremasti kolač od jagoda

Kremasto,brzo i fino.Proljeće prepuno slatkih jagoda i slatkih kolača.Jos jedan u nizu od jagoda koji će se sigurno dopasti i vama.

Sastojci

  •  Biskvit:
  •  4  jaja
  •  4 kasike sećera
  •  2 kasike  gustina
  •  4 kasike brasna
  •  1 praska za pecivo
  •  2 kasike ulja
  •   Krema:
  •  250 ml mljeka
  •  250 ml vrhnja za slag
  •  1 vanilija bourbon
  •  1 kesica galete puding(u prahu)
  •   džem od jagoda
  •  oko 500 gr jagoda

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Jaja i sećer pjenasto umutiti oko 5 min.dok snjesa ne pobjeli.
    Dodati gustin,brasno i p.z.p.
    Jos lagano miksati i dodavati lagano ulje.Sve izmiksati da se smjesa ljepo ujednači.
    Izliti u četvrtastu tepsiju koju smo malo namastili i pobrasnili i peći na 180C oko 15-20min.Čačkalicmo provjeriti dali je pečeno.
  2. 2
    Kad je biskvit pečen premazati ga sa par kasika džema i ostaviti da se ohladi.
    Jagode narezati na ploske pa poredati preko džema.

  3. 3
    Za kremu usuti u posudu mljeko,vrhnje ,vaniliju i prah puding i sve miksati dok se ne umuti u čvrsti krem.
    Preko jagoda premazati kremu i ukrasiti po zelji i ostaviti u hladnjak da se hladi i ljepo stisne.

Posluživanje

Možete peći i kao tortu,preko kreme možete staviti preljev za torte u boji.




subota, 25. svibnja 2013.

Rustična pogača

Pogača koja je odličnog okusa,meka,ukusna i jako sočna.
Orginal recept sam nasla ovdje,a ja sam napravila male izmjene.

Sastojci:
300gr brasna(mekog)
1 kvasac(7gr)
1 kasikica sećera
100 ml tople vode
100 ml jogurta
soli
1 jaje

Nadjev:
kečap
mozzarele oko 100-150 gr
6 sampinjona
za premaz:
1 jaje
margarina izrezanog na kockice
susam ua posip

Postupak izrade:
Kvasac staviti u toplu vodu i dodati sećer i ostaviti da nadođe.Pomjesati brasno,jaje,jogurt i sol.Kad je kvasac nadosao dodati ga u brasno i sve izmjesati,ostaviti na toplom oko 45 min da se ukvasa.
Kad se tjesto ukvasalo staviti na radnu ploču koju smo posuli brasno i izraditi fino tjesto za valjanje.Razvaljati tjesto pa staviti kečap razmazati po tjestu,al ne skroz do ruba.Staviti mozzarelu izrezanu na kockice i sampinjone na tanje snitice.Premazati krajeve sa jajetom i staviti malo margarina na kockice,posuti sesamom.Peći u ugrijanoj pečnici na 200C oko 30min.
Pečenu pokriti krpom.


srijeda, 22. svibnja 2013.

Jednostavni sladoled od jagoda



Jednostavno,brzo i osvježavajuće...

Sastojci

  •  100ml jagoda(svjeze)
  •  100ml vrhnja za slag
  •  4 kasike vrhnja kiselog sa 12%m.m
  •  2kasike sećera u prahu
  •  čep vanilija arome 
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      U blender ili multipraktikum staviti jagode i usitniti da bude 100ml pa dodati vrhnje za slag,kiselo vrhnje,secer i aromu i sve skupa muksati.
      Staviti u posudice za sladoled ili u jenu zdjelu i ostaviti u zamrzivac.
      Ako su male posudice sa stapicima malo ih protresti,a u zdjeli promjesati svako 30-60 min.

    Posluživanje

    Kad se sladoled zaledi i prije upotrebe mozete preliti i sa cokoladnom glazurom.
Print Friendly and PDF