Orginal recept sam nasla ovdje,a ja sam napravila male izmjene.
Sastojci:
300gr brasna(mekog)
1 kvasac(7gr)
1 kasikica sećera
100 ml tople vode
100 ml jogurta
soli
1 jaje
Nadjev:
kečap
mozzarele oko 100-150 gr
6 sampinjona
za premaz:
1 jaje
margarina izrezanog na kockice
susam ua posip
Postupak izrade:
Kvasac staviti u toplu vodu i dodati sećer i ostaviti da nadođe.Pomjesati brasno,jaje,jogurt i sol.Kad je kvasac nadosao dodati ga u brasno i sve izmjesati,ostaviti na toplom oko 45 min da se ukvasa.
Kad se tjesto ukvasalo staviti na radnu ploču koju smo posuli brasno i izraditi fino tjesto za valjanje.Razvaljati tjesto pa staviti kečap razmazati po tjestu,al ne skroz do ruba.Staviti mozzarelu izrezanu na kockice i sampinjone na tanje snitice.Premazati krajeve sa jajetom i staviti malo margarina na kockice,posuti sesamom.Peći u ugrijanoj pečnici na 200C oko 30min.
Pečenu pokriti krpom.
Obožavam ovakve pogače, koje su mi ustvari, kompletan obrok
OdgovoriIzbrišiOvo je bas komplentan rucak!
IzbrišiPrelepa pogača, baš kompletan obrok!
OdgovoriIzbrišiHvala Suzy!
IzbrišiBaš je slatka, jako mi se sviđa.
OdgovoriIzbrišiHvala Petra za preporuku svakako!
IzbrišiMnogo mi se sviđa kako si je napravila :)
OdgovoriIzbrišiHvala ja skoro uvijek promjenim recept po svome:)
Izbriši