ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Banoffee pie

Sastojci:
300gr degestive keksa
125gr maslaca

Krema:
395gr karamela (kantica)

i jos:
300ml vrhnja za slag
2banane
limun soka

Priprema:
Kalup promjera 24cm
Kekse samljeti pa dodati omeksali maslac.Napraviti kompaktnu smjesu pa rasporediti u kalup i stjenke kalupa ne previse visoko.
Karamel ako je tvrd lagano ugrijati pa izliti na kekse.Bnanae narezati na kolutice poprskati limun sokom da nebi pocrnule pa poredati po karamelu.
Vrhnje za slag umutiti u čvrsti slag pa ukrasiti po vrhu.Preliti po zelji čokoladnim sirupom,ukrasiti bananam ili sa ljesnjacima.

Ako nemate gotovi karamel,mozete napraviti od :
395gr kondenziranog mlijeka
50 smeđeg sećera
100gr maslaca
Staviti na vatru maslac i sećer da se otopi pa dodati kondenzirano mlijeko pa pustiti da provrije i da dobije lijepu smeđu boju i gustinu.

Ostaviti par sati u hladnjaku da se stegne!
Imte recept i ovdje!




1 komentar:





  1. Hi! I’m new follower of your blog and would like to invite you to join me at my weekly Clever Chicks Blog Hop:

    http://www.the-chicken-chick.com/2013/03/clever-chicks-blog-hop-24-and-three.html



    I hope you can make it!



    Cheers,

    Kathy Shea Mormino

    The Chicken Chick

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF