nedjelja, 3. ožujka 2013.

Strudla sa sjeckanim jabukama

 

 

Sastojci

  • 12 kora za pitu 
  • 3 jaja
  • 150gr secera
  • 1velika kasika vanilija secera
  • 70ml ulja
  • 100gr griza
  • 150gr jogurta
  • 1,5 kasikica praska za pecivo
  • Nadjev:
  • 1kg  jabuka
  • oko 50gr maslaca
  • 1kasikica cimeta
  • 1 vanilija secer
  • 3kasike secera
  • 4kasike sitno mljevenih oraha
  •  
  •  
  •  
    Jednostavno
    1. 1
      Jabuke izrezati na sitne kockice pa staviti u serpu zajedno sa maslacem pa sve dinstati i dodati ostale sastojke i sve izmjesati.Dinstati oko 5-10 min.dok jabuke ne omeksaju.Zatim skloniti sa vatre i staviti da se prohladi.
    2. 2
      Dok se jabuke hlade,umutiti jaja pjenasto sa secerom i vanilijom.Pa dodavati ostale sastojke i griz na kraju.Smjesu za premazivanje kora ostaviti samo da griz malo nabubri.
    3. 3
      Kore podjeliti na 3 dijela po 4,tako da dobijemo tri strudle.Mazati 4 kore pa staviti malo nadjeva na pocetak kore pa urolati sve.Premazati sa ostatkom smjese i staviti u zagrijanu pecnicu na 180 C.Peci oko 15-20 min dok ne porumeni.Vrucu strudlu prekriti krpom,pa kad se ohladi posuti sa secerom u prahu.

    Posluživanje

    Kolicinu secera u jabukama prilagodite po sebi,ako su vam kisele jabuke stavite malo vise.Moze se raditi i sa ostalim vocem.


Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF