nedjelja, 3. ožujka 2013.

Cheesecake sa pepparkaks(medenjacima)

 

 

 

Sastojci

  • 150gr medenjaka
  • 70gr maslaca
  • 250gr marscapone sira
  • 150 gr creme fraiche ili philapdelfia
  • 2zlice secera u prahu
  • 2zlice vanilija secera
  • 2cepa vanilija arome
  • soka od limuna


Priprema

Vrijeme pripreme:
15 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Kekse samljeti pa pomjesati sa maslacem koji smo izrezali na kockice.Pripremiti kalup 22-24cm.Smjesu za podlogu dobro izraditi sa rukama pa staviti u kalup i fino poravanati rukama.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo fil.
  2. 2
    Obe vrste sira pomjesati pa dodati secer,vaniliju secer i aromu vanilije sa limunom i sve miksati.Ako je potrebno dodati 3 lista zelatine(ja nisam).Staviti sve u kalup i ostaviti u hladnjak da se stegne najbolje preko noci.

Posluživanje

Ako volite slade mozete dodati vise secera.Umijesto marscapone sira mozete i neki drugi sir koristit koji je slican.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF