ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Koko Milch Torta

Sastojci

  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 100gr sećera
  • 2 kasikice vanilija secera
  • 80gr glatkog brasna
  • 35gr gustina
  • 50gr kokosa
  • 1,5kasikica praska za pecivo
  • 2kasike ulj
  • 1dl mlijeka
  • 1cep vanilija arome ili ljesnjak
  • oko 20-30gr mljevenih ljesnjaka
  • Krema:
  • 400ml kokosovog mlijeka
  • 200ml mlijeka
  • 60gr(1ipo kesica)pudinga od vanilije
  • 70 gr  kokosa
  • 250 ml vrhnja ta slag
  • 150 gr margarina
  • 4 kasike secera
  • 2kasikice vanilija se
  •  
  •  
  •  

    Jednostavno
    1. 1
      Najprije pripremiti kremu.
      Pomjesati kokos mljeko i obicno da prokuha,a malo mljeka odvojiti pa izmjesati sa pudingom i secerom.Slag umutiti sa vanilija secerom i dodati kokos kad se umuti.Kremu od pudinga ohladiti pa pomjesati sa slagom.Na kraju umutiti margarin.Kremu ostaviti u hladnjak.
    2. 2
      Pripremiti kalup promjera 24 cm.Staviti papir za pecenje.Izmutiti cvrsti snjeg od bjelanjaka sa soli,dodati secer i jos miksati.Pa dodati brasno sa p.z.p, kokos,gustin i na karaju ulje.Sve jos kratko izmikasti pa usuti u kalup i peci na 180C oko 15-20 min tok lagano ne porumeni.
    3. 3
      Pecen biskvit dobro ohladiti pa ga prerezati.Staviti na vaci tanjir jedan dio pa nakvasiti sa mljekom i venilija aromom pa staviti polovicu kreme,preko nje posuti mljevene ljesnjake i pokriti drugom korom i nju nakavasiti.Staviti ostatak kreme i sve ukrasiti po zelji.

    Posluživanje

    Ja sam ostavila malo kreme za ukrasavanje,i secer prilagodite po sebi nadodajte vise ako vam nije dovoljno slatko.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF