srijeda, 6. ožujka 2013.

Lignje i krompiri iz pećnice

Sastojci

  • 5-6 srednje vel.krompira
  • 500gr lignja(svjezih ili zamrznutih)
  • sol,vegeta,persin,celer 
  • maslinovo ulje
  • 1 cesanj cesnjaka
  • 1,5dl bijelog vina
  •  
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Krompire oguliti i izrezati na kolutove pa staviti u slanu vodu da se kuhaju al samo do pola(ne kuhati do kraja vec samo malo da omeksaju)
    2. 2
      Kad se krumpiri skuhaju do pola staviti u vatrostalnu posudu ,a lignje izrezati na kolutove pa staviti preko krompira..
      dodati sve zacine i staviti maslinovo ulje..
    3. 3
      Uzeti dvije vece kasike pa lagano izmjesati da lignje budu izmedu krompira a ne na vrhu da se prilikom pecenja ne stvrdnu ili izgore.
      staviti u pecnicu na 180C 30min
    4. 4
      Nakon 30 minuta izvaditi preliti vinom,pa ostaviti jos 15 min.da vino ispari..DOBAR TEK!!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF