nedjelja, 3. ožujka 2013.

Ljesnjak korpice(sape)


Sastojci:
 2dl (125gr)ljesnjaka
 175 gr maslaca
 1 1/2 dl smeđeg sećera
 1 jaje
 4dl (240gr)brasna
vrhnja za slag
džem od borovnica ili brusnica
  Priprema Vrijeme pripreme:35 min Težina:Srednje zahtjevno U posudu staviti secer i maslac izrezan na komadice i dobro rukama izraditi da se spoji.Zatim dodati ljesnjake koje smo prethodno samljeli i poprzili u pecnici.Opet sve fino rukama spojiti.Dodati jaje i brasno i sve rukama mjesiti dok se sastojci ne spoje i dobijemo finu glatku smjesu.Zaviti u providnu foliju i staviti u frizider 1 sat.
 Za to vrijeme pripremiti kalupice za sape i namazati ih sa maslacem i posuti sa malo brasna.
 3 Na stol posuti malo brasna pa staviti tijesto i malo ga razvaljati.Stavljati po malo smjese u kalupice,ne puniti do kraja, treba biti udubljenje jer narastu prilikom pecenja.
 4 Staviti ih na veliki lim od pecnice i staviti u ugrijanu pecnicu na 200C 8-10 min. Kad su peceni izvaditi i ohladiti, pa ih lagano vaditi iz kalupa.
 5 Umutiti slag( ja sam stavila 250 ml) pa puniti po malo na svaku korpice i staviti malu kasikicu dzema od brusnica ili borovnica po vasem izboru. Posluživanje Ova korpice su tako hrskave i ukusne,mozete ih raditi i sa orasima,bademima.
Mozete ostaviti prazna i posuti sa secerom u prahu kao sape,mozete staviti i ganache,nutelu,samo dzem ili kremu po vasem izboru,jednostavno se poigrajte.Od ove smjese ispadne 35 kosarica.
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF