nedjelja, 3. ožujka 2013.

Tapasi(zalogajčići)punjeni račićima

Sastojci:
 Za male princezice(oko 25 kom):
 2dlvode
 50grmaslaca
 2dl brasna glatkog
  3 jaja
 Za punjenje(za 10 zalogajcica)
 400 gr ociscenih račića
1dl majoneze
 0.5-1dl creme fraiche
 korica 1 limuna
 0,5dl kopra nasjeckanog
 0,5kasikicesoli
 
 Priprema Težina:Jednostavno

 1 U jednu serpicu staviti vodu i maslac da prokljuca i maslac da se otopi,pa dodati brasno i mjesati da se fino izjednaci i zgusne.Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i miksati,ako vam je smjesa rjetka dodati jos 1-2 kasike brasna da bude fine gustine .Uzeti kesicu sa nastavkom pa praviti princezice ili pomocu dvije kasike stavljati na veci pleh od pecnice na koji smo stavili papir za pecenje.


 2 Staviti u zagrijanu pecnicu na 200C oko 20 min dok fino porumeni.

 3 Dok se peku princezice,praviti punjenje.Izmjesati majonezu i creme fraiche pa naribati koricu limuna i narezani kopar pomjesati.Posoliti i dodati račiće koje smo malo izdrobili ako su veci.

 4 Kad suprincezice pecene ohladiti ih prerezati i puniti ih sa smjesom. Posluživanje Umjesto ovog punjenja mozete koristiti i po vasem izboru neka slana ili slatka punjenja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF