utorak, 5. ožujka 2013.

Najsočniji srneći hrbat

Kod mene je u obliku torte promjera 24cm kalup sa pola mjere.

Sastojci

  • 9 jaja
  • 250gr maslaca
  • 11dkg  prezle
  • 22dkg oraha
  • 22dkg sećera
  • 1kasika cimeta
  • 2kasike kakaa
  • 1 prasak za pecivo
  • malo naribane korice limuna
  • Za premaz:
  • dzem od marelice
  • Za natopiti:
  •  soka od naranče
  • Glazura:
  • 200gr  čokolade
  • 5kasika ulja
  • Ukrasavanje:
  • slag
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Prvo izmiksati jaja i secer pjenasto pa dodati otopljeni margarin i na kraju sve suhe sastojke polagano dodavati i miksati.
    2. 2
      Premazati kalupe sa margarinom dobro svako rebro pa posuti brasnom.Istresti smjesu u kalupe i poravnati ne tresti kalupom.
    3. 3
      Pecnicu upaliti na 150C i peci oko 40 min.provjeriti cackalicom dali je peceno.
    4. 4
      Kad se ispece ostaviti da se ohladi pa istresti iz kalupa i presjeci jednom ili 2 puta koliko zelite.Pa prvi dio dobro nakvasiti sa sokom od narandze i premazati sa dzemom od marelice i poklopiti sa drugim djelom koji takodzer malo nakvasimo.Glazuru radite kako volite ja sam napisala kako je u orginalu.
    5. 5
      Kolac premazati cokoladnom glazurom i ohladiti.Ako zelite ukrasite ga slagom...

    Posluživanje

    Ovo vam je mjera za 2 kalupa,a glazuru ja radim za jedan hrbat 100 gr cokolade 2-3 kasike ulja,malo margarina i 3-4 kasike mljeka da je cvrsca i sjajnija.Ako zelite rezati na 2 djela postupak isti kvasite oba djela i premazete sa dzemom...


Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF