utorak, 5. ožujka 2013.

Pina colada cake

Sastojci

Biskvit:
  • 3 jaja
  • 100gr sećera
  • 1cep arome vanilija
  • 100ml mljeka
  • 50ml ulja
  • 150gr brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 50gr kokosa
  • zaljev.
  • 1dl mljeka
  • Krema:
  • 400ml soka od ananasa(iz kompota)
  • 300ml vode
  • 2 pudinga (slatko vrhnje)
  • 5kasika sećera
  • 2kasike gustina
  • 75gr maslaca
  • 50gr kokosa
  • 4kasike ananasa sjeckanog
  • 300ml vrhnja za slag
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Izmutiti ja ,secer i aromu vanilije pjenasto pa dodati mljeko,ulje i jos kratko mjesti pa dodati brasno sa p.z.p i kokos i sve lagano izmutiti i usuti u tepsiju (25x35) koju smo nauljili i posuli brasnom.Peci na 180C oko 20 min.provjeriti cackalicom.Pecen biskvit zaliti sa toplim mljekom i ostaviti da se hladi.
    2. 2
      Za kremu:pomjesati sok iz kompota i vodu(u mene je bilo 400ml soka ostalo voda) i staviti da zavrije, a mali dio tekucine odvojiti i izmesati puding,secer i gustin.Skuhati puding pa u vruc dodati margarin i sve izmjesati.Ostaviti da se hladi prekriveno folijom da se ne uhvati korica.Umutiti slag pa kad se krema ohladi dodati 6 kasika slaga u kremu i izmiksati pa dodati i kokos.Na kraju rucno umjesati komadice ananasa.Ostatak slaga ostaviti za premazivanje.
    3. 3
      Na hladan biskvit staviti kremu od pudinga,pa slag i ukrasiti sa komadicima ananasa i posuti kokosom.

    Posluživanje

    Kolac dobro ohladiti i rezati na kocke.Najbolje je da prenoci,a kolicinu secera prilagodite sebi ja uvijek stavim manje pa sam tako i ovdje stavila manje...uzivajte!!!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF