utorak, 5. ožujka 2013.

Nutella Cheesecake

  • Prhko tijesto:
  • 200gr brasna
  • 50gr sitno mljevenih ljesnjaka
  • 100gr secera
  • 110gr maslaca
  • 1kaikica vanilija secera
  • 20gr (1 velika zlica) cokolade u prahu(nesquik ili nesto sl.)
  • 1 jaje
  • 1-2kasike mljeka
  • Za natopiti biskvit: par kasika mljeka
  • Krema:
  • 250gr marscapone sira
  • 1 velika kasika vanilije secera
  • 4 pune kasike nutelle
  • 500ml vrhnja za slag
  • secera po potrebi i zelatina po potrebi
  •  
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Za tijesto pomjesati sve suhe sastojke pa dodati mokre i umjesati rukma tijesto.Kad smo izjednacili sve skupa premjestimo u kalup 24cm i poravnamo rukama,rubove isto oblozimo tijestom.Staviti peci u pecnicu na 180 C oko 15-20 min.ovisno o pecnici.
    2. 2
      Biskvit ohladiti pa zaliti mljekom.
      Za kremu izmjesati sir i nutellu sa vanilijom,a vrhnje za slag umutiti u cvrst slag.Secera dodajte po potrebi.
      Kad smo umutili slag dodati kremu od sira i nutelle i sve zajedno izmiksati.Ja nisam koristila zelatinu ,a vi sami prosudite kakva vam je krema.
      Kremu staviti na tijesto i ukrasiti po zelji i staviti da se hladi.

    Posluživanje

    Ja sam ukrasila sa cokoladom i ljesnjacima koje sam grubo samljela.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF