subota, 2. ožujka 2013.

Pikantna teletina sa rižom

 

 

Sastojci

  • 500gr teletine
  • 1 luk
  • 1 čestica česnjaka
  • 1 manja mrkva
  • 1 kasika suhog persina
  • 1kasika bosiljka suhog
  • 1kasikica crvene mljevene paprike
  • 1kasikica bibera(papra)
  • 2kasikice soli
  • 2 kasikice vegete
  • 1kasikica cesnjaka u prahu
  • ulja za dinstanje
  • 1kaika brasna
  • 1kasika tomatpure
  • 2dl vode
  • 4dl riže
  • 250ml vode

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Luk,mrkvu i cesnjak narezemo na sitno pa stavimo na ulje do zlatne boje ne da izgori luk,a teletinu narezati na sitne komadice i dodati na luk,zaliti sa malo tople vode. Izmjeasti i pustiti da se dinsta oko 10 min i dodavati zacine po redu i uz povremeno mjesanje dodati vode tople.U jednu solju razmutimo sa 2 dl vode brasno i paradajiz ,a rizu stavimo u posebnu serpu da se kuha i posloimo vodu..
  2. 2
    Kad je riza gotova procjediti je i isprati malo sa hladnom vodom..
    Meso dinstati jos oko15 min pa pred kraj dodati brasno sa paradajizom i mjeasti i ostaviti jos da krcka oko 5 min da se dobije potrebna gustina,ako vam je pregusto dodati jos vode.
    Posluziti uz rizu i salatu,nadam se da ce vam se svidjeti jer je odlican a jednostavan rucak;)


    Dobra tek!!! Uzivajte ovo je nama najdrazi način spremanja teletine neka bude i vama!!!
    Posluzite uz salatu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF