subota, 25. svibnja 2013.

Rustična pogača

Pogača koja je odličnog okusa,meka,ukusna i jako sočna.
Orginal recept sam nasla ovdje,a ja sam napravila male izmjene.

Sastojci:
300gr brasna(mekog)
1 kvasac(7gr)
1 kasikica sećera
100 ml tople vode
100 ml jogurta
soli
1 jaje

Nadjev:
kečap
mozzarele oko 100-150 gr
6 sampinjona
za premaz:
1 jaje
margarina izrezanog na kockice
susam ua posip

Postupak izrade:
Kvasac staviti u toplu vodu i dodati sećer i ostaviti da nadođe.Pomjesati brasno,jaje,jogurt i sol.Kad je kvasac nadosao dodati ga u brasno i sve izmjesati,ostaviti na toplom oko 45 min da se ukvasa.
Kad se tjesto ukvasalo staviti na radnu ploču koju smo posuli brasno i izraditi fino tjesto za valjanje.Razvaljati tjesto pa staviti kečap razmazati po tjestu,al ne skroz do ruba.Staviti mozzarelu izrezanu na kockice i sampinjone na tanje snitice.Premazati krajeve sa jajetom i staviti malo margarina na kockice,posuti sesamom.Peći u ugrijanoj pečnici na 200C oko 30min.
Pečenu pokriti krpom.


Broj komentara: 8:

Print Friendly and PDF