četvrtak, 25. srpnja 2013.

Speculaas cheesecake sa borovnicama

Sastojci

  •  250 gr speculaas keksa
  •  150gr maslaca
  •   Krema:
  •  250gr mascarpone sira
  •  300ml vrhnja za slag
  •  3-4 kasike sećera u prahu
  •  1 slagfix
  •  2 čepa vanilija arome
  •  oko 200-250gr borovnica(ili vise)
  • badema u listićima
  •  
  • Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve spojiti i napraviti smjesu za podlogu.U kalup za tart promjera 26 cm utisnuti smjesu i poravnati kasikom.Ostaviti u hladnjak dok pravimo kremu.
    2. 2
      Za kremu umutiti vrhnje za slag sa vanilijom aromom i slagfixom.Kad se umuti dodati polagano mascarpone sir i mutiti dok se krema ne ujednaci i dodavati secer u prahu.
    3. 3
      Na podlogu staviti kremu pa posuti borovnicama koje smo prethodno oprali,a ako su zaledene odmrznuti ih.Kasikom poravnati borovnice da se utisnu u kremu.Po vrhu posuti bademe u listicu.
      Ostaviti da se hladi najbolje preko noci.

    Posluživanje

    Za preljev mozete ugrijati malo dzema od borovnica i staviti svjeze ili zaledene borovnice pa preliti preko izrezana kolaca.Secer prilagodite po sebi.

     

Broj komentara: 6:

Print Friendly and PDF