nedjelja, 18. kolovoza 2013.

Džem od kajsija

Meni najdraži,ovako je pravila i moja baka...

Sastojci

  •  2 kg kajsija
  •  1kg sećera
  •  1 vanilija bourbon (moj dodatak)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Kajsije oprati i ocistiti od flekica.Kostice povaditi,a kasije prepoloviti.Kod mene je baka u masini za meso samljela kajsije ,a ja sam ih usitnila stapnim mikserom.Posuti sećerom i vanilijom i staviti u veliki lonac na jaku vatru da se kuha.
    Kad počme da krcka smanjiti na srednju temperaturu i kuhati.Ne treba stalno mjesati vec povremeno da ne zagori.Kuhati do zeljene gustine,kod mene je malo duze od pola sata trajalo.
  2. 2
    Tegle ugriajti u pecnici  i u tople usipati vruc džem i vratiti u pecnicu na 100C da se lagano uhvati korica.Poklopiti i okrenuti teglice naopako i ostaviti da se hladi.

Posluživanje

Ako su kajsije slatke moze i manje secera,a bolje je raditi sa zrelijim kajsijama,jer su slade i prije se skuha.

4 komentara:

  1. Svima omiljeni!!! Mi smo ove godine pojeli sve kajsije i nismo pravili džem... :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Jedan i jedini...kod nas su kajsije jako skupe i ja džem i ne pravim, ali kupujem džem od bakine tajne i taj mi je najlepši.

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF