utorak, 6. kolovoza 2013.

Spageti sa tikvicama u kremastom umaku

Jednostavno,brzo i fino,dok traje sezona tikvica treba ih iskoristiti!



Sastojci

  •  1  crveni luk
  •  1 tikvica
  •   sol,papar,vegeta,cesnjak i bosiljak
  •  250-300gr spageta
  •  400ml vrhnja za kuhanje
  •  
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Luk narezati na male komadice pa na malo maslinova ulja prodinstati.Tikvicu oprati pa je prepoloviti na pola i jednu polovinu terazi na rezance a drugu na kockice.Kad je luk omeksao dodati tikvice i sve zacine i dinstati sve skupa.Po potrebi nadodati malo tople vode.
      Kad je tikvica omeksala dodati vrhnje za kuhanje i pustiti da provrije.
    2. 2
      U vodu nadodati soli u ulja pa kuhati rezance.Kuhane procjediti isprati i dodati u u tikvice.
      Posluziti toplo i po zelji posuti parmezanom!

4 komentara:

  1. Špagete, tikvice...sve to volim!
    Ivona, hajde da se igramo!
    http://pekarica-suzyca.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju.html

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF