Miris Božica u ovim jednostavnim i ljepim kolačićima
Sastojci
-  270gr brasna                                                                                             
-  120 gr maslaca                                                                                             
-  20gr                                                                    mljevenih ljesnjaka                                                                                             
-  1/2                                                                    praska za pecivo                                                                                             
-  1 jaje                                                                                             
-  1                                                                    vanilija bourbon                                                                                             
-  1 cajna kasika                                                                    zacina za medenjake                                                                                             
-  čokolade za kuhanje                                                                                             
-                                                                      secer u prahu.. 
 
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
 
- 1                                                         
Pomjesati sve suhe sastojke pa dodati jaje,maslac narezan na komadice i umjesiti glatko tijesto.Sve lagano rukama spajati dok ne dobijemo glatku smjesu.Uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider oko 30-45 min. 
- 2                                                         
Ugrijati rernu na 180C i pleh oblozizi papirom za pecenje.
 Tijesto malo jos izvaljati da napravimo valjak i sjeci male komadice i praviti roscice,ili po zelji kalupom vaditi oblike koje telite.
 Slagati ih na pleh i staviti peci dok lagano prime boju oko 15 min ovisno o vasoj pecnici.
 Jos tople posuti ih secerom u prahu ili kad se ohlade otopiti cokoladu i umakati jedan dio roscica.
 Ukrasiti po zelji.
 Ako zelite u otopljenu cokoladu dodati malo na vrh noza zacina za medenjake i promjesati za poptuni medenjak uzitak:)
 
 
Posluživanje
Od ove kolicine ispadne 50-ak roscica,a ja nekad napravim od  pola mjere,a ostatak stavim u foliju i zamrznem tijesto pa kad odlucim peci izvadim odmrznem i radim po istom postupku .Ili mozete pecene roscice ohladiti i zalediti budu jednako ljepi.
 
Nema komentara:
Objavi komentar