subota, 5. travnja 2014.

Krem juha od bundeve

Odlicna juha...do saa nisam isprobavala bundevu u juhi al ovo je bas otkrice za mene ...zavoljela sam bundevu na sve nacine...i u svemu slanom i slatkom!







Sastojci

  •    650grociscene bundeve
  •  100gr1 krompir
  •  100gr 1luk
  •  1mrkva
  •  650-700mltemeljca za juhu
  •  1,5d vrhnja za kuhanje
  •  sol.papar,vegeta
  •  muskatni orsačic,bosiljak,kopar,česnjak





    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Bundevu ocistiti pa narezati na kockice,kao i krompir i mrkvu.
      Na malo ulja prodinstati luk pa dodati krompir,tikvu i mrkvu.Kratko prodinstati pa zaliti sa temeljcem i smanjiti temp.i kuhati dok se povrce ne skuha,omeksa.

      Kad je povrce omeksalo usitniti stapnim mikserom pa dodati zacine i vrhnje za kuhanje i jos kratko prokuhati.

    Posluživanje

    Posluziti uz zapeceni kruh na kockice ili po zelji.Kruh narezati na kockice posuti sa malo ulja i posuti susenim bosiljkom i zapeci na 250C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF