srijeda, 20. ožujka 2013.

Kolač od jagoda koji se ne peče

Ovo je jedna brzinska torta koja ce vas oduseviti,sa jednostavnosću i okusom,mene jeste.
Sastojci za kalup 24cm
300gr degestive keksa
1dl ljesnjaka(mljevenih)
150gr maslaca(otopljenog)

Krema:
4dl kiselog vrhnja
4dl vrhnja za slag
1želatina
150gr sećera
3kasike soka od limuna
500gr jagoda


Priprema:
Kekse samljeti i ljesnjake pa pomjesati sa otopljenim maslacem.utisnuti u kalup i poravnati.Ostaviti u hladnjak.
Jagode oprati pa odrezati vrh i ugusto ih poredati na kekse podlogu.
Za kremu najprije prema uputama potopiti zelatinu da nabubri sa 6kasika hladne vode.Umutiti slag sa sećerom pa dodati kiselo vrhnje.Sve zajedno izmuiti pa dodati želatinu koju smo prethodno malo otoili u mikrovalnoj.Sve miksati zajedno,preliti kremu preko jagoda.Ukrasiti po zelji sa jagodama i naribanim limunom.
Orginalni recept.



utorak, 19. ožujka 2013.

Držači za jaja

Ovu ideju sam vidjela na nekoj stranici i odmah me je privukla.Zaista je jednostavna i pomalo smjesna od čega se pravi,al zađto ne i kod kuče uraditi i zabaviti se.A sad nam dolazi i Uskrs,sarenilo boja i ukrasa.Sa malo maste mozete imati super držače koje ste sami uradili.pa krenimo..

Potrebno:
rolnice wc papira
ukrasni papir
trakice
sljokice
ljepilo




Priprema:
Rolnice od potrosenog wc papira prerezati na pola.Odrezai malo ukrasnog papira pa omotati oko rolnice,a visak samo ugurati u supljinu rolnice.Uzeti traku pa omotati oko papira.Ili ako zelite staviti neke sljiokice pa ih zaljepiti ljepilom.Cvjetice ili sta već želite i volite.Poigrajte se i mastu na volju.Za par minuta imat cete super držače.



Krem juha od tikvica,krompira i mrkve

Obozavam krem juhe,a ova je predivna puna okusa i aroma.

Sastojci

  • 1veca tikvica
  • 1srednja mrkva
  • 2manja krompira
  • 1velika kasika maslaca ili margarina
  • 1,5L vode
  • zacini: sol,vegeta,papar,ruzmarin i persina
  • 1na vrh puna kasika naribanog sira
  • 2dl vrhnja za kuhanje
  •  
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Oguliti tikvicu,krompir,luk i mrkvu,pa sve narezati na kockice.Na margarinu krattko prodinstati luk pa dodati ostalo povrce i persin svjezi.Uz mjesanje dinstati kratko pa dodati 300 ml vode i pustiti da povrce omeksa.Kad je omeksalo nakon nekih 15 min dodati ostatak vode 1200 ml pa opet ostaviti da provrije.Skloniti sa ploce i izmiksati stapnim mikserom pa vatriti na vartu i dodati vrhnje za kuhanje i zacine i kuhati jos 1-2 min da se ujednaci. Na kraju dodati sir i izmjesati i skoloniti sa vatre.


Posluživanje

Mozete posluziti uz prepecenac premazan maslinovim uljem ili jednostavno samo...Dobar tek!!!

ponedjeljak, 18. ožujka 2013.

Tostirani sendvić i jaje iz tave

Odličan,brzinski i ukusan doručak ili večerica..

Sastojci

  •  1 snita kruha(najbolje tamni crni ili razovi)
  •  1 snita sira
  •  1kolut sunke,čajne ili neke druge salame po izboru
  •  1 jaje
  •  malo ulja
  •   vegeta,sol
  •  

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Iz snite kruha izrezati sredinu,a na malo ugrijanog ulja staviti koru.U sredinu gdje je izreana sredina razbiti jedno jaje i malo posloliti i vegete staviti.Peci kao sto i obično pečete jaje na oko.Kad se malo zapeklo staviti snitu sira i salame.Par sekundi tako peci samo dok se sir počme topiti pa preklopiti sa sredinom sto smo izrezali i lagano stisnuti sa nekom kasikom,lopaticom.I to je to gotovo!

Posluživanje

Posluziti uz paradajiz i krastavce..:)


subota, 16. ožujka 2013.

Fondan figurice-Uskrsno pile

Kad sam vidjela ovu ideju za pile od fondana nisam odustajala,morala sam da isprobam.Prvo sam napravila i nije bilo lose,al ne bas onako kako sam ja zamislila.I naravno odlucila sam napraviti ponovno.
Ova smjesa za fondan domaći je od marshmallowsa i jako je dobra i ukusna.
Sastojci:
450gr bijelih (mini)marshmallowsa
900gr prah sećera
2-3kasike vode
malo vanilija arome ili badem,ljesnjak

Priprema.
U vecu posudu staviti bonbone pa dodati vodu i aromu izmjesati i staviti u mikrovalnu.Svako 30sekundi otvoriti i promjesati dok se skroz smjesa ne otopi.Izvaditi iz mikrovalne NE DIRATI RUKAMA JER JE VRELA SMJESA pa usuti pola količine sećera i mjesati.Već se smjesa ohladila.Sad na radnu ploču posuti ostatak sećera i istresti smjesu pa lagano rukama mjesati kao tijesto dok ne utrosimo sav sećer.Smjesa se ne smije ljepiti niti biti pretvrda.A dok budete mjesili premaziti ruke sa biljnom masti da vam se ne ljepi.Na kraju sa malo sećera rukama obaviti po fondanu ,zaviti u providnu foliju i zaviti u kesu od zamrzivača.Ostaviti u hladnjak i moze tako da stoji par tjedana.Po potrebi otkidati i bojiti.
Jos detalja o receptu imate i ovdje .

Zeko od fondana
Držači za jaja




Print Friendly and PDF