četvrtak, 11. travnja 2013.

Pahuljaste kiflice slatke i slane

Kao najljepsa pahulja,u slatkoj i slanoj verziji.Punjene svježim sirom i čokoadom sa marshmallows bombonicama.

Sastojci

  • Za kvasac:
  • 20gr svježeg kvasca
  • 1kasikica sećera
  • 1kasikica brasna
  • 2dl mljeka
  • Za tijesto:
  • 2dl jogurta
  • 1 jaje
  • 1dl ulja
  •   soli
  • oko 500gr brasna(dodavati postepeno) 
  •  
  • Premaz:
  •   jaje
  • za posip: sesam,lan,sećer za slatku verziju
  • Punjenje:
  • svježi sir,sunka
  • čokolada,marshmallow bombonice
  •  
  •  
  •  


    Srednje zahtjevno
    1. 1
      Za kvasac u toplom mljeku rastopiti kvasac i dodati secer i brasno i ostaviti da nadođe.
      U veću zdjelu staviti jogurt pa dodati jaje,ulje i soli.Sve izmjesati da se spoje sastojci.Dodati nadosli kvasac i postepeno dodavati brasno.Zamjesiti glatko tjesto i ostaviti da se nakvasa oko 30-60 min.ovisno o toplini prostorije.
    2. 2
    3.  

      Kad je tjesto nakvasalo istresti na pobrasnjenu podlocu pa umjesiti tjesto da se ne ljepi.Podjeliti na dvije lopte i razvaljati u veliki krug pa sjeci tjesto i formirati kiflice.Ili ako zelite okrugla peciva uzeti lopticu pa je formirati u krug.Ako cete ih puniti sirom uzeti tjesto malo udubiti u sredini i staviti sir pa umotati dojni dio kao za buhtle i slagati na pleh.Ja sam svaku loticu malo makazama zarezala da dobijem kao cvijet.
    4. 3


      Od druge lopte sam radila slatke kiflice.Razvaljala sam krug pa podjelila na 8 djelova i na svaki stavila kocku čokolade i marshmalows bombonice po 4-5 i krajeve tjesta uvila prema unutra da fil ne curi i rolala.
    5. 4
      Ostaviti ih kratko da jos malo nadođu.Ugrijati pećnicu na 180C i kiflice premazati sa jajom i slane posuti sesamom i lanom,a slatke sećerom po želji.
      Peći ih oko 20 min.dok ne porumene.

    Posluživanje

      

     

    Ja sam radila veće pa mi je ispalo oko 16 kiflica,ako radite manje moze vam ispasti oko 20-25 kiflica.U tijestu smanjite sol ako cete raditi i slatke kiflice.

srijeda, 10. travnja 2013.

Jagode

Doslo nam je proljece,a time i prve jagode.Njihov miris i okus obozavam u kolačima,smoothiu,desertima u časi.
Podjelit cu sa vama moje omiljene kolače,a naravno bit ce ih i jos ako budete tu sa mnom i pratili sve novo na blogu.



Moja omiljena torta i jako ukusna je torta od Jagoda i čokolade.Savrsen spoj kreme od marscapone sira,bijele čokolade koju upotpinjuje voćna krema od jagoda

Sve detaljnije o torti i njenim sastojcima mozete pogledati ovdje.


Idemo na sljedeću poslasticu,a to je također Nepečena torta sa jagodama koju sam isprobala,a recept je sa coolinarkE.Predivan,lagana i osvježavajuća torta.Recept ovdje.



Sljedeća torta bas ima naziv proljetna,lagana krema sa kondenziranim mljekom i sirom,podloga o ddegestive keksa.Uvjerite se sami u njen predivni okus.



Ovaj me je kolač odusevio sa mekocom kora i okusom.Podsjeća me na krempitu,a po izgledu na Japanski vjetar,iako su kore totalno drugačije-mekse.Krema od vanilije,kore od vanilije i naravno sve ljepo upotpunjeno sa jagodama.Recept je sa coolinarke od moje drage Nely.--Princess vanila

Dali ste probali praline od bjele čokolade i punjenje od jagoda?Ako ne evo jednog lagano recepta za vas ukusne i fine.




A sada Tapioca...
Nikad je prije nisam probala,al sam dosta čitala i gledala slike o divnim desertima.Zaista ima poseban okus,neobicčne kuglice.U mene naravno sa jagodama.




Obožavam crumble pa tako i ovaj sa jagodama,bananama i kokosom,zaista savrsena kombinacija.Recepta sam preuzela na ovom blogu i radila i prilagodila sebi.


A sad i malo smoothia,obozavam ih najvise sa sumskim voćem i jagodama,a ovaj je u kombnaciji sa čokoladom savrsen.




Jos jedan u nizu od kremastih kolača ,jednostavan u pripremi,a okus je obećavajuće dobar.
Kremasti kolač sa jagodama



Jednostavna proljetna torta sa jagodama.Bademi,jagode i vanilija-savrsena kombinacija!

 Galette
 moje omiljene,najdraže i najbolje,uvijerite se sami da je sve istina sto sam napisala,ja ih obožavam ,a sigurno ćete i vi kad ih probate:)
Galette sa jagodama,krem sirom i bademima


ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Aromatične palaćinke

Meke,mirisne ...

  • 250-300ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1mala kasika sećera
  • 1 mala kasika cimeta
  • par kapi arome vanilije
  • 1/2 male kasike naribane korice narandze
  • brasna koliko treba dodavati pomalo


    Jednostavno
    1. 1
      U posudu ili (shejker) staviti mljeko pa dodati jaje secer,vanilija aromu,cimet i korice narance pa dodavati brasno koliko treba pomalo da dobijemo smjesu finu za palacinke ,srednje gustu.Ugrijati ulje na tavi pa izliti u casu i usipati smjesu od palacinka na vrucu tavu i peci sa obe strane...



    2. 2
      Palacinke filovati po zelji nutelom.marmeladom,posuti mljevenim orasima,bademima sve po zelji....



      Jagodeee....

    Posluživanje

    Uzivajte u mirisnim, ukusnim palacinkama.
    Ova smjesa je za 5 velikih palacinka,samo povecati sastojke ako zelite vise.

Oreo cream

Predivna Oreo krema upotpunjena sa limu sećerom koji daje notu kiselkosti,a keks slatkocu.Spoj je savrsen za čisti uzitak!

Za 2 čase:
8 oreo keksića
1 dl vrhnja za slag
2velike žlice čvrstog jogurta
2velike žlice creme cheese
1 čep arome vanilije
1limun sećer ili soka od 1 limuna
Preljev:
domaći čokoladni preljev









Priprema:
Oreo kekse samljeti sitno.Pomjesati jogurt,krem sir i vrhnje za slag,dodati aromu vanilije i limu secer pa sve mikserom miksati zajedno.Na kraju umjesati 2 male kasike oreo keksa.U 2 čase staviti po malo keksa oreo,pa kremu,opet keks i zavrsiti kremom.Preliti čokoladnom preljevom.


 Oreo crema

Dodaj naslov






petak, 5. travnja 2013.

Nektarina desert u časi

Odličan brzinski deswrt za vruće ljetne dane..






Sastojci za 2 čase:

2 netarine
1dl soka od naranče(juice)
50 gr krem namaza
6malih žlica jogurta čvrstog
1 dl vrhnja za slag
arome vanilije
2žlice sećera u prahu
4 žlice ljesnjaka mljevenih
2žlice badema mljevenih





Nektarine oguliti isjeći ih na komadiće pa staviti u blender sa sokom od naranče i blendati dok se ne napravi kasica.
Vrhnje za slag umutiti dodati mu sećer i aromu vanilije.Kad smo izmutitli dodati krem namaz i jogurt.Sve ljepo sjediniti.
U 2 čase rasporediti slag pa po 2 kasike ljesnjaka pa kasu od nektarina i na vrh posuti bademima.Ohladiti pa posluziti.



srijeda, 3. travnja 2013.

Proljetna torta sa jagodama

Proljeće me prvo asocira na jagode i sve moguće kombinacije sa njima.Lagane kreme,keks podloge i naravno u kombinaciji sa jagodama.Tako je nastala i ova lagana torta pod nazivom" Proljetna"

Sastojci:(za kalup 24cm)
300gr degestive keksa
160gr maslaca

300gr jagoda

Krema:
220gr kondenziranog mljeka(zaslađeno)
100gr krem namaza(philadelfia)
500ml vrhnja za slag
1/2 kasike želazine3 kasike vode
2čepa arome vanilije

mljveni ljesnjaci

Priprema:
Kekse samljeti,a maslac otopiti pa sve zajedno izmjesati i utisnuti u kalup.Ostaviti u hladnjak dok pripremamo kremu.
Jagode narezati na ploske pa staviti na podlogu od keksa.

Za kremu izmjesati kondezirano mljeko i krem namaz,pa mikserom mutiti dok se izjednači.


Posebno umutiti vrhnje za slag.Dodati u smjesu kondeziranog mljeka i krem namaza pa dodati i aromu vanilije.
Žealatinu razmutiti u hladnoj vodi i ostaviti da nabubri oko 5-10 min.U mikrovalnoj je lagano otopiti i mjesajući kremu dodavati želatinu i mutiti jos dok se ljepo ujednači.






Kremu izliti preko jagoda i posuti sa ljesnjacima i ostaviti u hladnjak par sati.

















utorak, 2. travnja 2013.

Rižoto sa tikvicama i kozicama

Ukusno i jednostavno-rižoto sa kozicama i rižom.

Sastojci:
2dl riže
1 luk
1 tikvica
300gr kozica(zaleđene ili svježe)
maslinovo ulje
sol,papar
1dl bjelog vina
1 kasika maslaca
persina
2dl paradajiz sosa



Na maslinovo ulje dodati sitno sjeckani luk pa prodinstati.Tikvicu narezati na manje komadiće pa dodati na luk.Kozice ako su zaleđene odlediti pa i njih dodati da se dinstaju.Sve podliti sa vinom pa dinstati oko5-10 min.Dodati paradajiz soso i začine.Podliti sa malo vode da ne zagori po potrebi.
U posebnu serpu skuhati u slanoj vodi rižu do pola,pa je dodati sa tikvicama i kozicama,podliti vodom i na laganoj vatri kuhati sve do kraja da se riža skuha.Na kraju dodati kasiku maslaca i sve dobro izmjesati.


ponedjeljak, 1. travnja 2013.

Proljetna salata

Odlicna i osvježavajuća salata,moze biti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Sastojci:
3rajčice manje
pola krastavca
1 zelena salata
saka rikole
2 kuhana jaja
400 gr graha mjesanog(iz konzerve)
maslinovo ulje
sol

Izrezati rajčicu,zelenu salatu,krastavce na manje komade.Grah procjediti iz konzerve pa dodati u ostalu salatu.Rikolu oprati pa dodati u zdjelu.Jaja skuhati tvrdo pa dodati narezano na kolutice u salatu.Politi sa maslinovim uljem i posoliti.

Poslužiti uz glavno jelo ili kao hladno predjelo.


subota, 30. ožujka 2013.

Macarons

Macarons su posebna priča za mene.Prvi put kad sami ih radila nisu bili za javnost:).Al ja ne odustajem i naravno morala sam ih ponoviti i rezultat je puno bolji.
Recept je sa ove stranice i jako je odličan i detaljan.Ja cu vam prenjeti samo sastojke,a upute i ostalo mozete pročitati na navedenoj stranici.

Sastojci:
2bjelanjka (oko 70gr)
50gr kristal sećera
120 gr sećera u prahu
80 gr sitno mljevenih badema



Punjenje čokoladno:
30ml vrhnja za slag
80gr čokolade tamne

Izrada nije komplicirana ,samo se morate držati recepta i sve ide jednostavno.Ja sam u bjelanjke dodala malo i creme of tartar i bolje se učvrstilo.
Za čokoladno punjenje sam u vrhnju otopila čokoladu,al ne da vrhnje provrije pa sam ostavila da se stegne i ohladi.U bjelanjke sam također dodala i kasikicu kakaa.
Za blansiranje badema:
Staviti u vodu bademe da prokljucaju,zatim ih procjediti i vaditi iz opne jos dok su topli,nikako se ne smiju ohladiti.Da ih osusite stavite u pećnicu na 100C oko 15-20 min.Provjeriti dali su suhi.



Print Friendly and PDF