ponedjeljak, 25. veljače 2013.

Čokoladna tekuća torta

 

Sastojci

 

  • 4 jaja
  • 2dl secera
  • 2kasikice vanilija secera ili rum secer
  • 2,5 dl brasna
  • 1kasikica praska za pecivo
  • 200gr tamne cokolade
  • 200gr maslaca
  •  krusne mrvice
  •  

    Priprema

    Težina:
    Jednostavno
    1. 1
      Pecnicu ugrijati na 200C.
      Kalup promjera24cm-25cm premazati maslacem pa posuti brasnom.
    2. 2
      Maslac i cokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj,al paziti da nebi zagorila ako se topi u mikrovalnoj.Svako malo otvoriti pa promjesati.
    3. 3
      Pjenasto umutiti jaja ,secer i vaniliju dok smjesa ne pobjeli.U to lagano umjesati brasno sa p.z.p.
      Kad se cokolada i maslac otopili i to dodati smjesi sve lagano izmjesati i na najmanjoj brzini na mikseru izjednaciti smjesu.
    4. 4
      Usuti u kalup i ne tresti previse kalupom vec lagano poravnati,po vrhu posuti sa malo krusnih mrvica i peci 12minuta.

    Posluživanje

    Pecnica vam mora biti ugrijana i kad stavite kolac peci te ga tocno 12min.zatim izvaditi i ohladiti pa lagano skinuti obruc.Najbolje je ostaviti kolac da prenoci pa rezati.Ostvaiti u frizider da se hladi.
    Ja nisam cekala da prenoci lagano sam ostrim nozem rezala i super se reze a izmedu izlazi lava cokolade.
    I da ako zelite da ne curi previse da dobijete cokoladnu tortu kao sa cokoladnom kremom nek vam stoji u frizideru.




    Posluzite uz slag,sladoled ili neko vama omiljeno voce.

  •  

Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF