ponedjeljak, 11. ožujka 2013.

Fondan figurice

Figurice od fondana
Spiderman od fondana(Torta od ljesnjaka i čokolade)
Uskrsno pile od fondana





 Bajadera torta prekivena fondanom
Ruffle torta sa ljesnjacima i karamelom

Krem juha od slanutka i graska

Sastojci:
200gr slanutka
1dl graska
1luk
2 male mrkve
kocka za juhu(povrtna)
1dl vrhnja za kuhanje
papar
1-1,5l vode
persina

Priprema:
Slanutak potopitiu vodu i ostaviti oko 12-24 sata pa isprati.
Na malo maslaca staviti luk,mrkvu da se dinsta pa dodati grasak,slanutak i u vodu dodati jednu kocku za juhu.Kuhati oko 25-30 min.Kad je skuhano stapnim mikserom usitniti po potrebi dodati jos vode i vrhnje za kuhanje.Popapriti i staviti jos da zakiha 1-2.
Posluziti uz zapecene omadice kruha.

četvrtak, 7. ožujka 2013.

Pita od sljiva

Ovo je jedna od onih finih pita koje se tope u ustima.Okus je savrsen,prhko tijesto,a  nadjev je preukusan slatko-kiselkast.Kombinacija je super sljive,cimet,orasi i jos sam ja nadodala i kasiku čokolade u prahu predivno.
Od sada cu da koristim ovo tijesto za sve kombinacije pita slatkih.
Probajte svakoako i vi,svidjet ce vam se dok se bude pekla.
A ovakva je u konačnici kad je isprobate...

Recept pogledajte ovdje.

A ukratko ću ja da dodam:
Sastojci:
300gr ostrog brasna
150gr maslaca
100gr sećera
2jaja
soli
1/2praska za pecivo
limunove orice
1-2kasike kiselog vrhnja po potrebi(ja nisam stavljala)

Nadjev:
70-80dag sljiva
4 žlice sećera
kasikica cimeta
2kasike oraha ili prezle
1čep ruma
2kasike pekmeza od sljiva


Postupak izrade mozete pogledati na linku iznad i sve ostalo sto vas zanima.

Hot chocolate sa Marshmallows

Sastojci

  • 250ml mlijeka
  • 50ml vrhnja za slag
  • 1kasika kakaa ili čokolade u prahu
  • 1kasika sećera 
  • čokolade u prahu
  • 1kasika marshmallowsa(mini)
  • po želji: ruma,vanilije ili neke druge arome

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Mljeko,sećer i kakaao pomjesati pa staviti da se ugrije.
    Vrhnje za slag umutiti al ne prečvrsto već u lagani slag.
    U jednu času usuti čokoladno mljeko pa staviti slag.Preko staviti mini marshmallowse i posuti čokoladom u prahu.

Posluživanje

Po zelji dodajte vise sećera ili neku od aroma ako volite.

Talijanski rižoto

Sastojci

  •  200gr riže
  •  1crni luk(veci)
  •  3kasike  maslinova ulja
  •  1  tikvica
  •  130gr sampinjona
  •   30gr maslaca
  •    sol,papar
  •   parmeza

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Izrezati luk na sitno pa pola staviti da se dinsta na malo maslinova ulja.Rizu preliti vodom pa je isprati.Kad je luk omeksao staviti rizu i malo nadoliti vode da se kuha.Do pola je skuhati.
  2. 2
    U tavu staviti 3 kasike maslinova ulja pa staviti i sampinjone izrezane na snitice.Dinstati oko 7min.Dodati ostatak luka i jos dinstati 2min.
    Tikvicu izrezati na kckice pa dodati sa lukom i sampinjonima.Dinstati jos 10 min.Dodati i zacine.
    Kad je riza do pola skuhana pomjesati sa povrcem i dodati jos vode i kuhati dok riza ne omeksa.Kad je gotovo skloniti sa vatre i dodati maslac i sve izmjesati.
    Posluziti posuto sa parmezanom.

Posluživanje

U orginalnom receptu ide jos i 1 čestica česnjaka i poriluk.Ja nisam stavila a vi po želji dodajte.


Print Friendly and PDF